Tag Archives: TANAP

by in News

Azerbaijan is knocking strongly on Europe’s doors..

Azerbaijan is enhancing its role in improving the energy security of Europe and strengthening its position in the European energy markets. Azerbaijan hosted the 23rd International Oil and Gas Exhibition titled “Caspian Oil and Gas 2016” from June 1-4, when more than 400 participants from 30 countries took part in the event held in Bakuunder […]

by in News

Time period for TAP construction revealed

Onshore construction activities within the Trans Adriaric Pipeline (TAP) project will commence in parallel in all the host countries during the summer of 2016, while offshore construction will take place in the winter of 2017/2018. The source said that TAP’s construction activities are progressing in line with the project schedule. “Following TAP’s construction inauguration ceremony […]

by in Publication

Rusia, BE-ja dhe diplomacia e gazsjellësit Kaspik

Gjatë viteve të fundit, dëshmojmë një përkeqësim të rëndë të marrëdhënieve energjitike, ndërmjet Rusisë dhe Bashkimit Evropian (BE-së). Çështja mbi gazin, është një çështje tepër e rëndësishme, e lidhur ngushtë me përpjekjet e vazhdueshme nga ana e Rusisë për të ri-kalibruar strategjinë e gazsjellësit Euro-aziatik, si dhe orvatjet nga ana tjetër e BE-së për krijuar […]