by in News

Albania importing 80 percent of electricity..

Albania has to import around 80 percent of electricity to cover consumption due to the exceptionally dry period and high temperatures, according to the media. The Albanian Power Corporation (KESH) has signed a contract to import 434,000 MWh of electricity in order to secure power for the month of August. The contract is worth EUR […]

by in News

Energjia, duhen 50 milionë euro. Thatësira prek buxhetin e shtetit

Shqipërisë do t’i duhet të shpenzojë të paktën 50 milionë euro të tjera për të blerë energji elektrike nga importi gjatë dy muajve të ardhshëm. Korporata Elektroenergjetike Shqiptare dhe Operatori i Shpërndarjes kanë bërë bilancin e situatës energjetike në vend, duke listuar dhe skenarët për muajt në vijim. Sipas tyre, vendi është i detyruar të […]